x

Contacteaza-ne!Program: Luni - Vineri: 08:30 - 17:30

Te contactam noi?

Tot ce trebuie sa faci este sa completezi campurile de mai jos.

Nume:
Telefon (074-123-4567)*:


Vei fi contactat in cel mai scurt timp de catre expertul nostru

Sistem de ascultare asistata pentru persoane cu deficiente de auz

Nou

Sistemul de ascultare asistata pentru imbunatatirea auzului este o solutie destinata institutiilor publice si operatorilor economici care interactioneaza cu persoane care utilizeaza aparate auditive. Sistemul foloseste bucla inductiva cu frecventa audio (AFIL), denumita si bucla auditiva.

Mai multe detalii

SICAP
Produsele si serviciile din Qmart pot fi achizitionate prin SICAP

Bucla auditiva consta intr-o banda de cupru amplasata in jurul unei zone desemnate, generand un camp electromagnetic. Sistemul de ascultare asistata pentru persoane cu deficiente de auz interactioneaza cu aparatul auditiv sau cu procesorul de sunet al implantului cohlear si al altor receptori de bucla auditiva. Acest model de sistem lucreaza cu frecvente audio de baza, nefiind utilizat niciun alt semnal purtator.

Principalul beneficiu este acela ca permite sursei de sunet de interes sa fie transmisa ascultatorilor care utilizeaza aparate auditive in mod clar si fara alte zgomote ambientale care sa ii distraga. Sunetul este preluat de la sistemul de amplificare instalat in incapere care, la randul sau, preia sunetul de la un microfon aflat asupra vorbitorului.

Sistemul de ascultare asistata pentru persoane cu deficiente de auz poate sa comunice cu majoritatea aparatelor auditive prin inductie electromagnetica intre bucla inductiva instalata si bobina pentru telefon (T-COIL) existenta in aparatele auditive. Preluarea semnalului din bucla inductiva in aparatele auditive sau in implanturile cohleare se face doar dupa activarea bobinei din interior si actionarea unui buton de pe aparatul respectiv.

Descriere structura sistem de ascultare asistata pentru persoane cu deficiente de auz:

Sistemul audio pentru ascultare asistata este compus din echipamente de sonorizare profesionale:

 • Microfoane
 • Amplificatoare
 • Difuzoare
 • Bucla de inductie (bucla auditiva)
 • Rack pentru protectie echipamente echipat cu PDU si UPS

Sunetul este produs si transmis de catre persoana care vorbeste prin microfoanele de tip lavaliera sau cele montate pe trepied catre amplificatorul de ambient. Acesta asigura transmiterea semnalului acustic atat catre boxele instalate, cat si catre amplificatorul special conectat la bucla inductiva. Semnalul audio este indus catre bobinele T-COIL existente in aparatele auditive sau catre procesoarele de sunet din implanturile cohleare ale persoanelor cu deficiente de auz.

Avantajele sistemelor de ascultare asistata pentru persoane cu deficiente de auz:

 1. Avantajul principal al instalarii sistemului audio prin bucla inductiva il reprezinta claritatea semnalului acustic transmis de la microfonul vorbitorului pana la aparatul auditiv sau implantul cohlear al ascultatorului. Sunetul reprodus in urechea ascultatorului nu este alterat de niciun zgomot ambiental.
 2. Receptorul auditiv de tip T-COIL pentru bucla inductiva de tip AFIL se regaseste in majoritatea modelelor de dispozitive pentru ajutor in probleme de auz. Necesita doar activarea acestuia.
 3. Instalarea unui sistem de amplificare a sunetului ambiental ajuta la integrarea persoanelor care utilizeaza aparate auditive intr-un colectiv de lucru alcatuit din persoane fara probleme de auz.

Legislatia care reglementeaza utilizarea sistemelor de ascultare asistata pentru persoane cu deficiente de auz:

 • Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public
 • Hotararea  nr. 123 din 7 februarie 2002, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, in special art. 11
 • Legea 448/2006, in special art. 15 si art. 61-71
 • HG 1147/2012 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, in special art. 54.2 si 54.4
 • Lege nr. 221 din 11 noiembrie 2010 pentru ratificarea Conventiei privind drepturile persoanelor cu dizabilitati, in special art. 2, 3, 9, 24
 • Hotararea pentru aprobarea Strategiei nationale „O societate fara bariere pentru persoanele cu dizabilitati” 2016-2020 si a Planului operational privind implementarea Strategiei nationale „O societate fara bariere pentru persoanele cu dizabilitati” 2016-2020, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 737 bis/22.Ix.2016

Ce institutii si operatori economici din Romania trebuie sa aiba sisteme de ascultare asistata pentru sprijinul persoanelor cu probleme de auz?

 • Scoli speciale, primarii, prefecturi, autoritati fiscale judetene si locale, spitale, institutii educationale, institutii de cultura, institutii financiar-bancare care ofera credite sau prelucreaza date cu caracter personal, centru de informare publica sau turistica etc.

buy online at DealsPolo

Nota 
2018-01-10

Sistemul pe care ni l-am dorit pentru spectatorii cu deficiente

Solutia tehnica propusa de QUARTZ MATRIX a raspuns intocmai cerintelor Teatrului GONG. Detalii in acest articol: https://www.norsit.ro/blog/solutie-audio-teatrul-gong-sibiu/.

 • 1 din 1 persoane au considerat aceast review util.

Scrieţi un review

Sistem de ascultare asistata pentru persoane cu deficiente de auz

Sistem de ascultare asistata pentru persoane cu deficiente de auz

Sistemul de ascultare asistata pentru imbunatatirea auzului este o solutie destinata institutiilor publice si operatorilor economici care interactioneaza cu persoane care utilizeaza aparate auditive. Sistemul foloseste bucla inductiva cu frecventa audio (AFIL), denumita si bucla auditiva.

Scrieţi un review

Intrebari si raspunsuri

Ai nelamuriri?

Pune o intrebare si vei primi rapid raspunsul nostru!

Pune o intrebare

Nu este nevoie sa va inregistrati

(optional)
*(Este necesara pentru a fi notificat atunci când un răspuns este disponibil)

Istoric navigare